SEKTÖRLER
Alışveriş merkezleri
Baskı ve ambalaj
Bilgisayar firmaları
Çiçekçiler
Dekorasyon firmaları
Denizcilik Firmaları
Eğitim kurumları
Eğlence firmaları
Elektronik firmaları
Emlakçılar
Gıda firmaları
Hizmet firmaları
İnşaat firmaları
Kimya Sanayi Firmaları
Kültür sanat merkezleri
Maden,Metal ve Enerji
Makina İmalat Firmaları
Medya adresleri
Nakliyat firmaları
Organizasyon firmaları
Otomotiv firmaları
Plastik Yan Sanayi Firmaları
Resmi kuruluşlar
Sağlık firmaları
Sivil toplum kuruluşları
Spor malzemeleri
Talaşlı imalat
Tarım ve hayvancılık firmaları
Tekstil firmaları
Turizm firmaları
ÜRÜN KATEGORİLERİ
Antika Ve Sanat Ürünleri
Bebek Ve Anne Ürünleri
Bilgisayar
Ev Elektroniği
Ev Ve Bahçe Ürünleri
Gıda Ürünleri
Güvenlik Ürünleri
Hayvan Bakımı Ve Ürünleri
İletişim Ürünleri
Kırtasiye Ve Ofis Ürünleri
Kişisel Bakım Ürünleri
Kitaplar
Motorlu Araçlar
Müzik
Oyuncaklar Ve Oyunlar
Sağlık Ve Medikal Ürünler
Spor Ürünleri
Tekstil Ve Deri Ürünleri

SERAMİK KURSLARI

FİRMA ARAMA SONUÇLARI
Filtrele : /
Firma Kaydı bulunamadı!
Seramik kursları Hakkında Bilgi
Eskiden, fırınlanmış kilden yapılan kiremit ve tuğlalar ile çanak çömlek gibi eşyalarla benzerliği olan bir grup madde seramik olarak adlandırılırdı. Eski Yunanlılar çömlekçi toprağına keramos adını vermişti. Günümüzde seramikle ilgili olarak farklı bir anlayış ortaya çıktı. Seramik yapımı öylesine ilerledi ki, artık traktörle çekilen pullukların bıçakları ve hemen hemen elmas kadar sert olan başka kesici aletler seramikten yapılabiliyor; uzay mekiğinin dışı, uzaydan dönerken Dünya atmosferine girince sürtünmeyle oluşan yüksek sıcaklığa dayanabilecek özel seramik plakalarla kaplanabiliyor.
Bir maddenin seramik olup olmadığına karar vermek için bazı temel kurallar vardır. Birincisi, seramik bir ametaldir. İkincisi, seramik inorganik bir maddedir; karbon atomları içermez. Sanayide kullanılan bu çok geniş tanımlamaya göre, seramik yalnızca fırınlanmış kilden yapılmış ürünler değildir; yapılarda kullanılan beton, yerkabuğunda doğal olarak bulunan birçok kayaç ve cam da seramiktir.
Geleneksel seramikler ya da çanak çömlekler büyük bir baskıyla karşılaşmayacakları işlerde kullanılabilir. Seramik tabak ve çömleklerin kolayca kırıldığını biliriz. Yeni sanayi seramikleri ise çok daha dayanıklı olmalarını sağlayan yöntemlerle yapılır. Bunun başlıca iki yolu vardır. Biri, seramiğin çok yoğun olmasını sağlamaktır. Bir madde ne kadar yoğunsa, yapısında ne kadar az boşluk varsa, o kadar zor kırılır. Dayanıklı seramik yapmanın öbür yolu küçük çatlakların daha büyük kırıklara dönüşmesini önlemektir. Bu da seramiği başka bir maddeyle destekleyerek yapılır. Örneğin, yapılarda betonu desteklemek için çelik çubuklar kullanılır. Bir başka yol da seramiğin içine özel parçacıklar katmaktır. Bu parçacıklar seramik eşyanın biçiminin herhangi bir çarpmayla değişmesini önler. Çarpmanın enerjisi bu parçacıkların biçimini değiştirirken soğurulur ve eşyanın biçimini değiştiremez. Küçük parçacıkların çıplak gözle görülemeyen bu değişimi seramiğe dayanıklılık verir. Bu yöntemle yapılan dayanıklı seramikler çelik kadar sağlamdır. Bunlar yüksek sıcaklıklardan da etkilenmediği için araba motorlarının ve uçaklardaki türbin kanatlarının yapımında kullanılır.
Kimyasal olarak da çok kararlı maddeler olan seramikler atmosferdeki oksijen ve suyla tepkimeye girmez. Oysa metallerin çoğu kimyasal ve fiziksel yapılarını tümüyle değiştirecek biçimde kimyasal tepkimeye girerek paslanır ve bir noktadan sonra yararlılığını yitirir. Günümüzde paslanmadan korumak için bazı metaller seramikle kaplanır. Ama, seramikler aynı amaçla kullanılan boyalar gibi metallerin üzerine ince bir katman olarak sürülmez. Bu yöntemde, seramikler metallere atomlar düzeyinde öylesine güçlü bir biçimde bağlanır ki, bütünüyle ne seramik ne de metal olan yeni bir madde oluşur. Bu maddeler seramiğin ısıya dayanaklılığını metallerin sertliği ile birleştirir. Uzay mekiğinde kullanılan, seramik ve silis tellerinden oluşan yalıtım plakaları böyle yapılmıştır. Karbon ve silisin yüksek sıcaklıkta ısıtılmasıyla elde edilen silisyumdan yapılan silisyum cipleri bütün elektronik aletlerin vazgeçilmez bir parçasıdır.
Üye Girişi
Kullanıcı Adı(E-Posta)
Şifre
Firma Giriş
Yeni Üye Ol Şifremi Unuttum
Sponsor Bağlantılar
izmir web tasarım
Kobi Adresi, Türkiye'deki firmaların , şirketlerin sektörlerine göre kategorilere ayrılmış, detaylı listesi.
Firmalara ait ürünler, alım, aatım ilanları ve firmaların ürünleri burada. Yeni Ticaret Portalınız, Firma Rehberiniz Kobi Adresi!